Pr. 1/3 2007, er følgende gældende avlsrestriktioner for Bouvier des Flandres:

 Tilbage...

 

HD-krav:

Afkom kan kun stambogsføres hvis begge forældre før parring er HD-fotograferet og har en officiel HD-status registreret.

Hunde med statur D eller E må ikke anvendes i avl.

 

AD-krav:

Afkom kan kun stambogsføres hvis begge forældre før parring er AD-fotograferet og har en officiel status registreret.

Hunde med statur 1 eller 2 må kun parres med en avlspartner med status 0

 

Øjen-krav:

Afkom kan kun stambogsføres hvis begge forældre før parring er undersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel eller anden DKK godkendt øjendyrlæge - og fundet fri for arvelig katarakt, dog tidligst når hunden er 12 måneder gammel. En øjenattest må ikke være mere end 12 måneder gammel på parringstidspunktet.

 


Forslag stillet fra Ditte Ruud, Kennel Carmson's om UngHundeMentaltest på avlshunde.

-----

Jeg har på baggrund af en henvendelse vedr. indførelse af UHM for Bouviers som avlskrav fået følgende svar:
Citat fra mail fra Lise-Lotte Christensen: Men vedr. alvsrestriktion og mentalbeskrivelse, så er det mit indtryk at bestyrelsen (DKKs bestyrelse) ikke gerne vil dette, med mindre der er særlige adfærdsproblemer i racen eller det har en vigtig "signalværdi" (læs: muskelhunde). Rottweilerklubben har således ikke fået lov at have mentalbeskrivelse som restriktion. I stedet opfordres klubben til at gøre det meget attraktivt at få hunde beskrevet (gulerodsprincippet).”

Da en så stor race med egne avlsrestriktioner som rottweiler ikke kan få dette igennem hos DKK, tror jeg ikke der er den ringeste chance for at vi kan få det igennem for vores race. Jeg mener derfor ikke der er grundlag for at spilde Bouvier-gruppens medlemmers tid, evt. KHKG’s bestyrelse eller DKK’s bestyrelse med det oplæg som oprindeligt var tiltænkt og angivet i Hundeposten.

Jeg har derfor valgt – beklageligvis – at trække mit forslag tilbage.

Ditte Ruud.

Tilbage...